- 500 g liellopa maltā gaļa
- 1 ēd.k. olīveļļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 selerijas kāts
- 2 ķiploka daiviņas
- 120 ml sauss baltvīns
- 400 g sasmalcināti tomāti (konservēti)
- 3 ēd.k. tomātu pasta
- 475 ml liellopa buljons
- 1 lauru lapa
- 250 ml piens
- 3/4 tējk. sāls
- svaigi malti pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
- Uzkarsē eļļu dziļā pannā. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, burkānu, seleriju un apcep ~ 7 min.
- Pievieno liellopa malto gaļu un spiedē saspiestas ķiploka daiviņas. Cep līdz gaļa vairs nav jēla ~ 8 min.
- Pievieno vīnu un karsē, kamēr tas ir gandrīz iztvaikojis.
- Pievieno tomātus, tomātu pastu, buljonu un lauru lapu. Samazina karstumu un ļauj 1h visām garšām saplūst.
- Pēc tam izņem lauru lapa ārā un, maisot, pievieno pienu.
- Uz pannas uzliek vāku un ik pa laikam apmaisa līdz piens ir pilnībā iemaisīts mērcē ~ 45 min. Pievieno sāli un piparus.