Recepte - Boloņas mērce

Recepte - Boloņas mērce
Sastāvdaļas:

  • 500 g liellopa maltā gaļa
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 120 ml sauss baltvīns
  • 400 g sasmalcināti tomāti (konservēti)
  • 3 ēd.k. tomātu pasta
  • 475 ml liellopa buljons
  • 1 lauru lapa
  • 250 ml piens
  • 3/4 tējk. sāls
  • svaigi malti pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē eļļu dziļā pannā. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, burkānu, seleriju un apcep ~ 7 min.
  2. Pievieno liellopa malto gaļu un spiedē saspiestas ķiploka daiviņas. Cep līdz gaļa vairs nav jēla ~ 8 min.
  3. Pievieno vīnu un karsē, kamēr tas ir gandrīz iztvaikojis.
  4. Pievieno tomātus, tomātu pastu, buljonu un lauru lapu. Samazina karstumu un ļauj 1h visām garšām saplūst.
  5. Pēc tam izņem lauru lapa ārā un, maisot, pievieno pienu.
  6. Uz pannas uzliek vāku un ik pa laikam apmaisa līdz piens ir pilnībā iemaisīts mērcē ~ 45 min. Pievieno sāli un piparus.
      Pasniedz ar spageti makaroniem un rīvētu Parmezāna sieru.