Recepte - liellopa vaigi

Recepte - liellopa vaigi
Sastāvdaļas:

  • 4 liellopa vaigi
  • 4 sīpoli
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3-4 burkāni
  • 250 ml sausā sarkanvīna
  • 1-2 gab. BIO dārzeņu buljons sautēšanai
  • 2 lauru lapas
  • 5 smaržīgo piparu graudi
  • 8 melno piparu graudi
  • sāls
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Vaigus pārgriež uz pusēm, ja lieli, tad 4 daļās. Uz lielas uguns pannā sakarsē olīveļļu un vaigus apcep no abām pusēm. Liek katlā.
  2. Uz tās pašas pannas, bet neudz mazākas uguns, apcep sīpolus, kas sagriezti katrs 6 daiviņās. Pievieno cukuru un īsu mirkli, strauji maisot, ļauj sīpoliem karamelizēties. Pēc tam pievieno burkānus, kas sagriezti salmiņos un vēl nedaudz visu apcep. Pievieno sāli pāris šķipsnas. Liek katlā pie liellopa vaigiem.
  3. Pievieno sarkanvīnu, ūdeni, tā lai kopējais šķidrums katlā pilnībā nosedz vaigus, buljona kubiņu. Pievieno pārējās garšvielas. Var pievienot arī pāris ēdamkarotes tomātu pastu.
  4. Sautē uz lēnas uguns 2h, ik pa brīdim paskatoties vai šķirdrums nav iztvaikojis.
  5. Kad gaļa ir mīksta līdz jūk ārā, pagaršo mērci un pēc nepieciešamības pievieno vēl sāli vai piparus. Liellopa vaigus ideāli ir baudīt kopā ar kartupeļu vai kādu citu dārzeņu biezeni.

Attēls no recipes.co.nz