Recepte - liellopu ribiņas

Recepte - liellopu ribiņas
Sastāvdaļas:

  • 1 kg liellopu ribiņas
  • 2 tējkarotes Oregano
  • 1 tējkarote Paprikas pulvera
  • 1 tējkarote Sāls, var izmantot kūpinātu, lai iegūtu kūpinājuma garšu
  • 1 tējkarote Asās paprikas pulveris
  • 2 tējkarotes Brūnais cukurs
  • 1 tējkarote Ķiploku pulveris
  • 0.5 tējkarote Timiāns
  • BBQ mērce pēc izvēles

Pagatavošanas soļi:

  1. Izņemiet ribiņas no ledusskapja, nosusiniet un ļaujiet tām sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1h.
  2. Apsmērējiet gaļu ar mazu daudzumu eļļas, tā lai garšvielas varētu pieķerties. Sajauciet visas garšvielas kopā un apkaisiet ribiņas ar tām. Tad ievietojiet ribiņas ledusskapī uz 1-2 stundām, lai iemarinējas.
  3. Iemarinējušos gaļu kārtojiet uz pannas folijā, un tad nosedziet ar foliju, lai nav spraugu. Ievietojiet cepeškrāsnī uz 3,5 stundām 130°C temperatūrā tradicionālajā režīmā.
  4. Kad ribiņas izcepušās, apsmērējiet tās ar BBQ mērci un ievietojiet atpakaļ krāsnī, bez nosedzošās folijas, vēl uz 10 minūtēm, lai BBQ mērce sabiezē.
  5. Ribiņas var pasniegt ar ceptiem dārzeņiem vai svaigajiem salātiem.