- 1 kg liellopu ribiņas
- 2 tējkarotes Oregano
- 1 tējkarote Paprikas pulvera
- 1 tējkarote Sāls, var izmantot kūpinātu, lai iegūtu kūpinājuma garšu
- 1 tējkarote Asās paprikas pulveris
- 2 tējkarotes Brūnais cukurs
- 1 tējkarote Ķiploku pulveris
- 0.5 tējkarote Timiāns
- BBQ mērce pēc izvēles
Pagatavošanas soļi:
- Izņemiet ribiņas no ledusskapja, nosusiniet un ļaujiet tām sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1h.
- Apsmērējiet gaļu ar mazu daudzumu eļļas, tā lai garšvielas varētu pieķerties. Sajauciet visas garšvielas kopā un apkaisiet ribiņas ar tām. Tad ievietojiet ribiņas ledusskapī uz 1-2 stundām, lai iemarinējas.
- Iemarinējušos gaļu kārtojiet uz pannas folijā, un tad nosedziet ar foliju, lai nav spraugu. Ievietojiet cepeškrāsnī uz 3,5 stundām 130°C temperatūrā tradicionālajā režīmā.
- Kad ribiņas izcepušās, apsmērējiet tās ar BBQ mērci un ievietojiet atpakaļ krāsnī, bez nosedzošās folijas, vēl uz 10 minūtēm, lai BBQ mērce sabiezē.
- Ribiņas var pasniegt ar ceptiem dārzeņiem vai svaigajiem salātiem.